Thursday, August 11, 2011

Down giller

Ntah la.. Lately rse rendah diri yg teramat..
Yg pasti seme punca berat badan ni menjadi2 naik.. 64kg.. Damn!!!
Benci sgt.. Rse benci giler tgk cermin.. Rase benci giler bile test baju ketat sane cni.. Serius mmg bnci gler yg amat...
Benci... Rase rendah diri yg amat sampai rse x nak wat ape2.. Everyday balik umah nak duduk tgk tv jer... X nak buat ape2... Tekanan perasaan yg amat....
Mungkin tu reason yg sama aku x semangat nak tempah baju tuk raye ni... Beli yg siap jer... Size pun kurang ada sbb size M cepat hbs...

Serius.. Gain weight ni btul2 mengganggu aku...
Even bnda kecik pun buat aku marah melampau2.. Seolah2 ada bebanan besar kat bahu ni.. Lack of selfconfidence..

1 mlm x bertegur sapa dgn hanan.. Punca? Dia friend dgn some girl.. Bile aku tanye sape that girl, dia kate budak practikal yg adiknyer kerja kat fitness ECM tu.. Aku bengang sbb dia x penah pun ckp yg budak training tu perempuan.. Mati2 aku igt budak training tu lelaki.. Yg buat aku hot lg, mean dia bercerita ttg nak beli scale kat budak tu...
Ya !!! My speculation.. Dia bercerita ttg wife dia yg GEMOK ni.. Btw, i feel threaten also... Sob.. Sob...
Damnnnnnn
Seriusly, im totally distracted..

Aku btul2 x tau...
Ada yg tegur "sihat ye awak skang, smpai akak x cam td"
Tolong la.. Bukannyer aku mintak nak gemuk cam ni... Igt aku x try diet... 2 bulan x sentuh nasi.. Dpt la turun 5kg.. Last2 sakit...
Muntah, vertigo.. Sangat sakit k..

Supplement.. bgtau aku supplement ape lg aku x try.. Herbalife, Forever Living, Melilea seme amik.. Utk supplement gni jer kurang rm500 sebulan hbs...

Aduhai.......... Pressure....


- Posted using BlogPress from my iPhone

13 membebel:

-Sara- said...

anne, jgn fikir sgt2 psl brt bdn naik.. bile stress lg xelok.. ape kate anne try pakai pb lak? eh, tetibe promot kan..hihikk..sbb mmbr kite sorg tu kn dh kurus sbb pki pb :D

dakcik said...

aah..anne, jgn stress sgt pk psl berat bdn..
ain pun naik gak berat bdn..malu nk tgk cermin..
cube ikut cm sara ckp tue..suggest pakai pb..ramai yg ckp ok..tp agak mahal la ckit..;)

Madamme Anne said...

Bnda da ada tp x thn nak pkai.. Kulit sensetif sgt.. Kat bhgn perut merah2 pedih gler.. Pakai skali skale jer.. Dah ada pb dr tahun 2006 lg.. X kurus2 gak.. Aduhai...

lasayee said...

ANNE: think +ve ok..gemuk @ kurus xmenjamin kesihatan kita..make sure anne xtertekan sgt..nak turunkan berat ade byk cara..just do it pelan2.. wani pun naik jgk berat pas bersalin...sbb susukan anak, wani tader la pk sgt nk kurus...tp kadang2 teringin nak pakai kebaya balik...

Madamme Anne said...

Ntah la wani... Stress gler rse... :(

axie said...

sedih pulak tengok anne duk stress camni...
jangan duk pikirkan sangat..
kurus/gemuk bukan ukuran okey :)
yang penting kite bahagia, kite happy, kite tenang :)

Madamme Anne said...

Thanks azie... Ntah la... Kdg2 cube tahan.. Cube terima yg mungkin hormon ni dah x leh nak balik cam dlu2.. Tp bile telinga ni asyik mendengar kOmPlen, teguran2 sinis tu wat rse stress sgt..

dianizan said...

jgn stres2 ann..diet secara normal dah la..jgn extream diet sngt..ais jgn minum insyaallah berat turun tapi xde la sebulan turun 3kilo..slow2 xpe yg penting chat..

~~zaa~~ said...

anne, ko jangan la stress sangat yang...bia slow2 takpe, jangan tekan sangat..karang ko pulak yang sakit susah nanti...

fatenton said...

ann, jgn stress.. klu stress trust me bdn lagiii cepat naik..
my tips, jogging! faten tak percaya dgn tahan perut or ambik supplement ni boleh buat bdn turun.. klu turun tapi tak sihat tak guna jugak.. kite kena bersenam.. itu yang penting..

Madamme Anne said...

Ina: thanks... Klu slow2 turun best gak.. Ni slow2 naik.. Huhu.. Sedih tul.. :(

Madamme Anne said...

Zaa.. Thanks dear... :)

Madamme Anne said...

Faten: jogging tu la yg paling malasnyer... Klu anne ni diberi sebiji bola tuk dikejar/ditangkap/disepak boleh lg.. Tp part joging serius x bleh tahan.. Huhuhu.. Sbb tu la naik sgt bdn.. X exercise lngsung skang ni