Tuesday, June 30, 2009

MOODY


Hari ni tak berapa ada mood la..

tak dpt nak contact dgn Bee sangat hari ni..

agaknyer dia sibuk kot..


keluhan ni mcm keluhan orang bercinta je kan..

ntah la.. kdg2 rase jauh jer dgn hubby aku tuh..

balik kerja.. sibuk menguruskan anak2.. klu berkerajinan.. masak..

layan je anak2..

aku layan boy kat luar..

hubby layan kakak dlm bilik...

sharp kul 10 mlm, aku tido..

bile la masa kitorang nak bersembang..

time opis je la kitorang ber sms..

tu pun klu dia tak bz..

mcm hari ni.. rasenyer dia bz..

Gosh.. miss him so much...



gmbr ni 4 bln lepas bersalin ain.. baru dapat honeymoon..

Monday, June 29, 2009

pic of them...

mcm nak tunjuk gambar diorang je kan..
tp sebenarnya aku nak bgtau yang tak tau la kenapa..
susah tul nak amik gmbr puteri dan putera aku tuh...
kdg2 cemburu gak tgk korang letakkan gambar puteri @ putera korang...
puteri aku uh.. klu aku amik gambar... msti dia wat memek muka yang ntah ape2.. tension jer aku..
klu yang putera aku la...
bile nak snap je gambar dia.. dia mesti meluru kearah aku n grab camera or handphone..
ce korang bgtau caner la aku nak amik gmbr dia..
aduhai...
skang ni putera aku dah payah nak tido.. walaupun dia dah ngantuk sgt2.. selagi dia nmpk kakak dai tak tido.. selagi tu la dia ajak kakak dia main..
kdg2 sian ke kakak dia..
hbs rambut kena tarik dgn si adik... maklum la, dapat adik boy..
tp kakak sayang adik... klu dlm keta, dia selalu tolong pegangkan botol susu adik.. maklum la, adik dia kan kena duk dlm seat..
so far, boy dah boleh duk dlm carseat kat seat belakang..b4 this, aku letak dia dlm baby carrier kat sebelah aku..
mggu lepas, carrier tertinggal kat umah mak aku.. yang ade just car seat jer.. so aku try la.. alhamdulillah, dia tak la mengamuk... senang sket nak gi jln skang... hehehe

rase rindu la plak kat diorang.. apa la yg diorg tgh wat skang nih....

Sunday, June 28, 2009

Selamat Lahir lahir Mak & Abah..

Hari Sabtu baru ni ulang tahun hari lahir mak aku, 3 hari b4 that, birthday abah aku..
ramai tul lahir bulan 6 dlm family aku..
anak kak ngah aku 7 jun, anas haikal 12 Jun, abah 24 jun, Mak 27 Jun..
so kak ngah telah belanja makan kat restoran tempat adik ker..
Restoran Ani Sup Kampung..
layan Sup GearBox...
pergh!!!! tapi tak feeling ngat sbb anak pun sibuk nak makan... kena layan dia dulu... hehehe
aku plak.. hari sabtu tu gi Nilai.. bertolak dari kuantan kul 6 pg...
Shoping langsir n Kain Pasang...
Dah siap beli brg yang perlu, aku kena tutup mata.. sbb terlampau byk choice n harga yg teramat murah..
kitorang kuar dari Nilai kul 2.30 petang... hurm, awal lagi...
so aku ajak ka My Mr. gi Sogo...
aduhai.. sale giller2..... hbs lah...
gerak dari KL kul 6 ptg.. kul 8.30mlm dah sampai kat restoran tu..
mula2 ingat tak sempat nak join.. tp dapat gak...
b4 that aku dah tgglkan dah duit kak chik aku, suh beli kek kat secret resepi... merasa gak aku mkn..
tp kak cik beli Chocolate indulge (rase mcm salah je ejaan tu)
lupa nak suh dia beli Choc Mud..
tak kesah la... janji kitorang happy... Danish siap pecahkan cawan la...
hehehhe....

Thursday, June 25, 2009

Aku Sibuk Ngat Sekarang...

aku tengah renovate sket umah skang...
aduhai, rumah penuh habuk wat wiring baru nih...
hari ahad dan isnin wat wiring rumah... hari selasa aku beli 2 kipas syiling, 1 kipas dinding, lampu gantung...
hari rabu baru diorang pasang..
semalam n hari ni My MR tgh mengecat rumah..
semalam baru con4m dgn tukang grill nak extend belakang cket.. semalam gak Cina Kabinet Kitchen datang ukur dapur..
cina tu ckp, dlm 2 hari baru leh siap design dapur tu... deposit pun baru bayar rm200..
hari ni nak bg deposit kat Tukang grill tu...
Esok nak gi Nilai... nak gi balik hari jer...
aduhai.. BZ nyer la...
Kesian anak2 aku.. tiap2 hari kena balik lewat...
Boy ada athma.. so aku kena bersihkan rumah btul2 baru leh amik dia..
aku pun hari ni baru elok..
semalam dpt MC.. selsema teruk gler..
aku elergic habuk gak... semalam waktu My MR tengah mengecat, aku masuk bilik, tido...
hehehe... sory la syg.. ayang tak daya la....
nnt rumah aku dah siap semer... nak wat kenduri.... nnt aku jemput eh...

Marah, Sedih, Bengang, Sakit Hati...

Lama dah aku tak update Blog kan..

actually b4 ni aku pakai wireless opis kan.. tak tau la kenapa since 2 mggu yang lalu semua kena block...
bile aku click kat blogsport jer... dia akan keluar tulisan gini..


writeHeader();
Content blocked by your organization
Reason:
This Websense category is filtered: Social Networking and Personal Sites.
writeReason()

URL:
http://www.blogger.com/home
Contact:
Mas Irwan (
irwan.mohd@moe.gov.my)


Bengang tul aku...
Tapi skang dah ok sbb aku bawak broadband aku sendiri...

tp aku tetap marah, bengang, sakit hati...
aku dah tak kesah dah.. lantak la klu korang baca ke apa..
tp aku memang bengang kat orang2 kat pejabat nih..
aku tau lah korang pegawai.. anak korang pun lebih kurang sebaya dgn aku..
tp korang pun kena la hormat aku gak..
aku ni PA.. bukannyer PT...
aku kerja dengan bos jer.. bukan kena jaga korang...
bukan kerja aku nak remindkan korang nyer meeting...
klu meeting Bos memang la aku yang kena jaga..

ngok la korang nih...
ni satu kes yang terjadi hari isnin baru nih.. 22 Jun 2009

aku baru jer masuk pejabat, lepas punch card, aku terus ke tandas..
dlm kul 8.10 aku pun duduk la kat tempat aku..
nak check surat yang baru jer bos aku keluarkan..
baru je nak bukak fail, tetiba ada lah sorang pegawai ni dtg..
" salwa, ada panggilan meeting kat kat saya" kata Cik Min ni
aku pun jwb la " jap eh, saya check"
aku pun check la.. tgk ada satu surat panggilan mesyuarat untuk dia..
tarikh mesyuarat 23 Jun 2009.. tarikh yang bos aku minitkan ialah 19 jun 2009
" ada nih cik min. esok meeting"
"esok???? bila dapat surat nih?? kenapa awak tak bgtau saya???" dia dah start nak marah aku lah tu
" faks tu terima 19hb" aku pun da start bengang dah..
" hari ni dah 22, kenapa lama sgt ni???" bla..bla..bla...
" Cik min, 19 tu jumaat, tgk la waktu diorang faks.. msti la baru kuar hari ni"
aku rase memang dah rembas dah surat tu kat muka dia.. Ibu pejabat fakskan surat tu kul 4.45 ptg.. bos pun tak minit lagi.. agak2 la..
dia terus amik surat tu then naik tingkat atas...
hantu betul, surat tu bkn utk dia sorang jer.. utk bos aku gak.. aku kena wat copy dulu..
aku call bilik dia, dia tak jwb.. then aku naik atas...
dia tengah membebel dgn rakan kompromi dia tu..
tak guna tul...
aku dengan penuh sakit hati bgtau kat timbalan bos aku..
sedap je ayat timbalan bos aku..
"alah, dia ingat dia sorang je tau marah.. awak abaikan jer..."
hahahaha..
tp aku tetap sakit hati... then aku apply cuti...
AKU BTUL2 TENSION KERJA KAT SINI.... BENCI!!!!!!!

Monday, June 22, 2009

akhirnya aku bernafas kembali.....

Sunday, June 7, 2009

Screaming!!!!!!

i dont want to care..
i dont want to hear..
i dont want to know...
i dont want, i dont want, i dont want..
Fullstop!!!!!!!!!

KHAS BUAT PROSBOC

aku tunjukkan sedikit video waktu kitorang karok jumaat lepas..



daaaaaaaaaaaaaaaaa....


video




video




video



video

Friday, June 5, 2009

erm....

sebenarnya aku tak berapa ade mood nak ber blog hari ni..
tp bile aku membaca blog cikpuan ezah kita tu...
aku pun teringat satu perkara...

kisahnyer berlaku hari rabu yang lalu...
hari tu aku cuti.. men'settle'kan kes rumah yang kena pecah tu la..
so start awal pg, aku n my mr. hantar anak2 ke taska..
then pegi breakfast..
actually, aku jarang amik breakfast.. biasenyer sekadar roti dan air milo jer..
disebabkan my mr bwk gi kedai makan.. so aku pun mkn la nasi myk..
tak tau la kenapa.. (sebenarnya sedih pasal rumah)
aku tak berapa selera mkn.. nasi myk yg aku mkn tu, separuh pun tak hbs..
(walaubagaimanapun, ayam tetap habis.. hehehehe)

lepas breakfast, kitorang terus ke balai wat report..
siap wat report.. aku n my mr menyiapkan kerja lain... hehehehe
kitorang gi survey sport rim, survey motor.. tah ape2 kan..
aku ikut je mr aku tu.. dia yang bwk keta...
then lunch hour...

kitorg gi Megamall...
dia tanyer aku nak mkn ke tak..

ish.. gler ke apa??? nak ajak aku mkn...
aku leh makan nasi sekali je la sehari..
kan baru ni aku dah bgtau yang berat aku naik 2kg..
walaupun sebenarnyer mesin timbang tu yang salah... jarum dia dah terlari cket...

maka, aku pun dengan penuh perasaan bgtau kat my. Mr yg aku ni leh mkn nasi sekali je sehari...
dia pun mengangguk penuh mengerti...
disebabkan dia lapar.. walaupun dia tak bgtau aku..
(alah, klu dia ajak mkn, mstilah sebab dia lapar kan)
aku pun ajak gak la dia mkn, just aku bgtau yg aku nak cari yg leh alas perut jer..
mulanya ingat nak mkn roti kat Deli Country... tibe2 aku teringat yang dia suka mkn roti yang kat GSC tu... New York Chicken & Chicago Beef..
so kitorg beli la sorang satu..
(of course la aku nyer Chicken)
dah kenyang... ingat nak balik umah...
aku pun bersuara.......

"abg, singgah EC Mall jap, nak beli Big Apple Donut la" hik hik..
My. Mr pandang aku sambil menjeling...
"kata nak diet, tak nak mkn nasi... tak payah nak ngada"
"leh la... dah dk 2 bln tak mkn donut"
"ayang tau tak, sebijik donut yg ayang mkn tu menaikkan berat ayang 1kg"
mak aih.. melampau tul teori My Mr..
" leh la, nak rase jer... pasni 2 bln lak ayang tak mkn dah donut"
hehehehe... akhirnyer My Mr. mengalah gak...

so hari rabu itu hari...
dapatlah aku merasa Chocoholic & The Alien
hehehehe.....

Wednesday, June 3, 2009

apa nak jd mggu nih

aduhai... kebosanan yang amat-amat melampau..
bos ade kat pejabat..
aku dah mati akal nak duk kat pejabat nih..
rupanyer hari ni baru hari khamis..
kenapalah rase lambat ngat masa berlalu mggu nih...
ARGGGGGHHHHH!!!!!!!!!!!!!!! BOSAN...............

Rumahku oh Rumahku

orang kata rumah kita dalah tempat yang paling selamat untuk didiami..
tp tak tau la kenapa..
aku mcm tak leh nak percaya je ayat2 tu.

hari selasa yang lalu..
aku balik pad kerja, sampai rumah dalam kul 5.30ptg.. bestkan.. tak de jem.. kejap je sampai umah.. hehehe
aku terus je ke dapur.. nak masak la..
tp aku perasan sesuatu.. rupanyer pintu belakang aku tak tutup..
ish... aku dah start nak bising kat hubby..
then aku pun check la..
rupanya pintu rumah aku tu kena kopak..
perkara pertama yang aku lakukan ialah lari berpagar
( rumah aku penuh halangan, boy dah pandai naik tangga nak ke dapur.. hehehe)
aku terus gi bilik tengah.. aku tgk kamera canon adik ipar aku yg harga dkt 2.5k tu masih ada..
aku tgk kat tv umah aku, game PS2 hubby aku still ada..
aku rase rumah aku kena pecah.. tp apa yang hilang..
time tu gak aku pakse my. Mr utk panggil tukang kunci.. kunci belakang dah rosak..
esoknyer tu rasenyer dia akan kerja mlm..
then dia suh aku amik duit atas drawer..
tak de maknernyer... duit tu dah kena kebas.. burn la rm100..
tu la gatal ngat tgglkan duit..
duit tu My.Mr bg kat aku pgnyer tu.. disebabkan aku merajuk kat dia.. aku tak amik la duit tu..
dia pun tak bgtau kat aku yang dia bg duit tu kat aku..
main tgglkan je.. kan dah tak de rezeki..
padan muka aku..
bila dah ok sket.. kitorang pun duk la dpn tv.. boy main beg PS2..
My.Mr nak amikkan la utk boy.. ceh!!!!!
kosong rupanyer..
kena rembat gak..
Ini PS2 yang ke2 aku belikan utk hubby aku..
dua2 kena rembat..
dulu pun org masuk umah gak...
hurm.....
aku rse mcm dah tak berani jer nak duk situ....

Tuesday, June 2, 2009

She Said To Him

Dear..
i remember 1st time we met..
u dont even look at me.
n i know y..
but, u miss at some place..
lastly i know.. i saw u looking at me..

im starting text u
thougt u would reply me..
gosh, so suprise u give me a gud feedback..
start on the day..
we keep text with each other..
yes, totally im falling in love with u.
my face shining when i heard ur msg tone from my phone..
i can be apart with my hp bcoz i dont want to reply ur msg so late.
we spend around 100 to 200 msg a day..
gosh.. yes, totally im falling in luv..
u make me smile..
u make me waiting ur text..
u will always call me when u going home..
u said,
just to hear my voice.. afraid will miss me..

but now...
urm.................
are we getting apart.?
are we start bored each other?
are u didnt miss me anymore..?

just want you to know..
my love to you cannot be count.. even words cannot describe how i feel..


saje nak menyelit gmbr.. hehehe

Monday, June 1, 2009

9 HARI LAGI

Erm..... 9 hari lagi..
ada ape eh...
hari ni 2 Jun, so klu 9 hari lagi mean aku menunggu 12 Jun 2009..




hehehe...
Sebenarnya pada 12 Jun 2008 yang lalu, pada jam 3.11ptg, aku telah selamat melahirkan anak lelaki aku..
so lagi 9 hari Anas Haikal akan berusia 1 tahun..
setahun dah anak aku...
Manja.. suka tido atas riba aku...
Boy... Mummy dan daddy sayang Boy...



Gambar Amni Kawin

Seperti yang dijanjikan...
inilah gambar amni dan suami..
tak byk gambar yang leh diambil.. sbb kitorang sampai lewat..


to Mrs Amni...
Welcome to the club...
daaaaaaaaa


























ni aku attachkan pose khas...
Padan Muka korang... Actually aku nak letak gmbr anak2 aku.. tp sbb korang yang pegang anak2 aku.. Nasib la...
hahahahaha
(ketawa jahat tu)