Tuesday, November 23, 2010

entry..

mengantuk.. itu la perkataan yg paling tepat utk describekan keadaan aku sekarang..

ada lah jugak kerja tp x tau la kenapa mood tuk wat kerja itu kurang..

byk perkara nak dikongsi dgn rakan2 tp x tau nak mulakan mane satu..

aku mulakan dgn reunion..
alhamdulillah, reunion yg aku n 2 lg rakan anjurkan berjaya.. aku rase la..mknan pun ok.. goody bag pun mewah gak la walaupun we all suppose wat face towel tp sbb kedai tu sibuk cuti raya. terpkse la kitorang gantikan dgn bnda lain.. what ever still ok ler..
the best part is, ptg balik rumah tu i got news that one of my Bff pregnant.. almost 5 month trial.. akhirnya dia pregnant gak.. aku???
teringin gak.. tp nnt la dlu kot..

second.. Anas haikal sakit mata.. kesian dia.. dgn batuk lagi, lelahnyer, demam then sakit mata..
skang dia ada kat umah mak aku sbb taska forbid him tuk dtg taska..
aku bertekak gak dgn kerani taska tu.. dia x bg aku hntr anas isnin baru ni.. ye la, mane sempat nak hntr anas ke umah mak aku klu isnin bru ckp x leh hntr taska.. aku bukannyer x kerja..
tp aku g opis kejap then amik cuti.. amik anas n ain then lepak kat umah jer.. kesian anas.. he so weak.. tp bile duk umah nenek dia.. mak ckp dia ok jer.. x meragam kot.. ye lah, anak kan.. dgn mak dia je la dia nak wat ragam pun kan..

third: ain hana mkn pandai berckp n suke wat kami ketawa..
kesah 1: dia pasang 2-2 tv dlm bilik.. satu astro dan 1 lg video.. (kami terpakse letak 2 buah tv dlm bilik sbb x nak diorg berebut.. kakak suke tgk astro, tp adik suke tgk cd upin ipin)
so daddy marah la sbb dia bukak tv 2-2 sedangkan adik dia x de.. daddy dia bg arahan mcm2.. alih2 dia jwb " Daddy ni, jgn la byk sgt peraturan".. nak ko!!!

kesah 2: hanan baiki lampu dlm kereta dia.. so skang dlm keta tu ada 3 lampu.. aku ni ingatkan ada 2 jer.. bile Ain pasang lg lampu yg tengah tu.. aku pun ckpla
mommy: la, ada lg lampu rupenyer dlm keta daddy ni
Ain : ye mommy, ada byk lampu dlm keta daddy ni.. dulu waktu kakak masuk dlm keta daddy kakak mule2 bukak lampu tgh, pastu daddy ckp ada lampu lg.. kakak pun tekan.. mule2 kuar lampu belah mommy lep[as tu keluar lampu belah daddy pulak.. (sila baca tnpa henti sbb ain hana mmg bercerita tnpa henti dan panjang lebar..
ayat akhir lepas dia bercerita : KESIAN.. terbahak2 aku ketawa dgn hanan..
SEKIAN la kakak.. kihkih

kesah 3..
pg tadi aku nak g kerja.. so nak babai le hanan..
ter la ckp.. babai syg.. actually aku slalu ckp mcm tu kat dia.. si ain hana ni..
so aku btulkan la ayat aku..
"eh silap, babai daddy"
alih2 dia ckp kat aku
"abang la, mommy".. sambil tersengih2.. kureng asam btul la budak ni..

hehehehe
itu je la dlu yg aku nak citer... nnt sambung.. pening pale dah..


Monday, November 1, 2010

Dear Ain Hana




kakak...

mommy nak update blog tp mommy xtau nak cerita apa..
tibe2 mommy teringat kat kakak.. dan tibe2 gak mommy termenangis..
mommy harap kakak ok..

mommy tau, kakak bukannye pandai baca blog lg.. membaca pun merangkak2 lg.. hehehe
tp mane lah tau bile kakak dah besar nnt, kakak akan baca blog mommy ni kan..

kakak,
xtau la kenapa skang ni tgh mommy type blog ni mommy emo sgt.. dah berhingus dah mommy ni menangis.. mommy x tau..
bile mommy teringat kat kakak.. mommy sedih..
mommy takut mommy akan kehilangan anak mommy nih..
sedar x sedar kakak dah 4 thn lebih dah..
tahun depan kakak dah 5 thn kan...
kakak kan excited nak 5 thn pdhal mommy tau sbnrnyer kakak suke nak celebrate beday je kan..
kakak suke beday party, kakak suke kek, kakak suke baju princess..
kakak kelakar tau tak..

tp yg paling mommy suke..
kakak sgt excited x kira apa pun..
nak masuk tadika kakak excited..
nak wat beday party kakak excited
nak raya pun kakak excited
nak konvo tadika pun kakak excited.. pening kepala mommy daddy bile kakak asyik nyanyi lagu 'Budi Bahasa Budaya Kita' tu..
tiap waktu kakak menyanyi.. kuat plak tu..
sian adik sbb x reti nak ikut..
mggu depan kakak nak menari plak kat Hari Ibu Bapa Taska kakak kan..
bangga mommy bile kakak masuk sampai 2 jns tarian..
kakak mmg suke menari kan..
kakak kan 'Angelina The Ballerina'.. hehehe

tp kan kakak, kenapa Cikgu Tadika bgtau yg cikgu x berani masukkan kakak dlm tarian tadika sbb kakak menari ikut suke hati kakak.. bile cikgu tegur kakak muncung mulut... tp kat taska kakak ikut plak.. Pelik la kakak ni..
cikgu Zie sekolah tadika selalu mengadu kat Mommy yg kakak asyik tido jer kat sekolah.. kakak x wat kerja pun...
kenapa kakak ni... mommy belikan astro 1 lg utk kakak supaya kakak x buas sgt kat umah.. tgk tv n belajar... tp kakak tgk tv sampai mengantuk kat sekolah..
thn depan masuk sekolah pukul 9 kakak dah kena tido tau...

kakak... tahun depan mommy igt mommy nak tukarkan kakak nyer sekolah la..
mommy n daddy dah x mampu nak byr duit taska..
klu boleh mommy nak kakak tadika kat Tadika Assunta, tp yuran tadika Assunta sebulan rm100..
Taska kakak plak wlupun half day pun dah rm175.. klu kakak g Tadika Assunta, msti umi xleh hntr kakak so mommy kena amik van pergi balik.. yg tu rm200 sebulan.. so utk kakak je dah rm300.... huhuhu..
mommy rase x mampu la kakak...
tp mommy x wat keputusan lg nak hntr kakak kat mane... ye lah..
mommy klu boleh nak kakak dapat pelajaran yang terbaik... selagi mommy n daddy mampu..
nasib baik la mommy ni kerja MOE, ada la jugak info tadika n sekolah mane yg baik kat kuantan ni.. lucky u la kakak.. hehehe

ahad minggu depan kakak nak menari india kan.. baju tuk lagu stacy mommy x hntr lg.. xtau la nak hntr kat mane kakak.. nasib baju india dah beli kan..
tu pun puas kita jln kan.. gi kamdar mhl, kat mydin x lawa.. rupanyer kat kedai India yg ada...
kakak msti seronok kan.. kakak beli baju dan semua eksessori.. dengan gelang tgn, rantai kaki loceng, rantai leher, subang, byk lagi ler... seratus gak ler duit mommy melayang...
hurmmm... x pe la utk kakak....
kakak kena igt psn mommy.. nnt kena menari cantik2 tau...
sbb nak menari ni.. kakak sanggup tindik balik telinga.. tahan plak tu x menangis.. kuat btul la anak mommy ni klu dah determind.. keras hati gayenyer kakak ni.. hurmmmmmmmmm

penat dah la mommy tulis.. nnt mommy sambung surat mommy ni.. kakak jgn nakal.. jgn usik adik sgt tau.. nnt klu adik gigit kakak kan susah.. kakak gak yg sakit...
mommy miss u kakak.. pg td kakak x peluk cium mommy pun kan... :D

Tuesday, October 26, 2010

his birthday

today Hanan birthday.. tp aku berada di rumah seorang diri..
sbbnyer hanan sibuk mengerjakan kereta kesayangan dia..
hehehehe..
apa motif aku cuti pun xtau ler... sekadar menghormati tarikh beday dia je kot... :D

hadiah???
dah bg lama dah.. aku ni x sabar.. aku beli hadiah tu 2 mggu lepas.. tp sbb x sabar.. aku bg je terus..
aku belikan dia Perfume Emporio Armani.. tp before tu aku berkenan ke davidoff Champion..
Memandangkan ada la lebihan cket bulan ni.. mggu lepas aku belikan satu lagi davidoff tu kat dia..

biar ler.. sekali skali beli brg kat dia.. aku sgt kedekut dgn dia ok.. hehehe

so, thn ni hubby aku dah cecah 30 thn... hurmmmmmmmmm
dah angka 3 dah pun...

last wish..
happy birthday hubby..
Tq for the dinner... muaaaaaaaaaaahhhh

Wednesday, October 13, 2010

tenggelam timbul

xberapa ada mood nak wat memblog.. skang blogwalking jer.. baca kisah2 rakan2.. bile di baca, rase dekat je kwn2 walaupun hakikatnyer mereka di sana, while aku plak disini..
lately bdn pun lemah jer.. agaknyer nak period kot..
perasaan mls tu makin menebal..
mujurla kerja x preasure sgt.. tp x bermakna x de tekanan.. 2 org perempuan yg selalu wat aku tension kat opis tu masih lagi dengan perangai mereka.. tp dah kalih dah.. mls nak layan.. bagi pegawai yg sentiasa menyebelahi dia pun aku dah mls layan.. tp bile time kerja adhock.. reti plak nak tuju kat aku..
klu kena tegur n marah, telinga aku je la yg ditadahkan..
tp x per, kerja ni kan ibadah.. aku ikhlas lakukan nyer..
buat baik dibalas baik kan.. yg benar tetap akan menangkan..
alhamdulillah para pegawai di opis ni pun dah byk sebelahkan aku.. selalu gak la dpt gift dr diorg even takat nasi dagang sebungkus tp aku hargai..
bos pun dah mkn percaya kat aku.. x senang hidup dia klu aku cuti.. hehehehe.. membebel seharian klu aku cuti.. xper la.. aku faham.. umur dah meningkat, kerja pun tggl 7 bulan jer lagi.. tekanan kerja dia lagi teruk.. aku sntiasa akan tolong dia.. nama baik dia perlu dijaga.. tu kan amanah seorang PA... wah... ye yer je aku ni.. hehehehe..
birthday hanan just around the corner.. on 27th october..
mula2 ingat nak gi langkawi dgn dia.. tp next weeek aku nak g periksa lak.. 3 hari cuti termasuk hari perjalanan.. so mcm x lepas je nak cuti week after tu.. mggu selepasnyer lg hanan kerja la plak.. ONCALL.. x leh gak gi.. then a week b4 raya haji, aku kena gi kursus BTN plak.. aduh.. alamatnyer ntah2 bln 12 la baru aku leh gi.. tp tengkujuh plak... hehehe... ada rezeki aku sampai la kot langkawi tu.. erm... dah xtau dah nak cerita apa.. penat sgt bdn.. asyik nak tidor je rase.. mane la bdn nak mengepam sndrinyer.. hikhik..



cadangnyer nak bg hanan ni as birthday present dia..

Monday, October 4, 2010

dilema saya..

aku nak kongsi masalah dgn kawan2 blogger sekalian..
mmg aku bukanler aktif sgt berblog ni dan aku x tau sape pun yg membaca blog ni..
tp hari ni aku nak mencurahkan masalah aku kat korang..

mane2 rakan yg kenal semua tahu that im dying utk kurus.. xde nak kurus mcm supermodel, tp klu leh nak la kurus sket dari sekarang.. berat aku skang dah 63kg.. dengan ketinggian takat 156cm ni.. mmg nmpk chubby gler nyer.. semua baju x masuk.. x kena bile dipakai..
lemah sgt rasa..

skang aku pun dah bertudung.. muka aku mmg chubby sgt.. dulu sgt sakit hati bile org tegur muka tembam.. weight gain ker???
actually aku sendri pun dah x tau apa cara lg nak kuruskan bdn..

nnt ada reunion, middle Nov.. dgn highschool friend.. aku sbnrnyer takut nak gi... nnt msti kwn2 akan tegur betapa gemuknyer aku... aku takut nak join..
hati aku sedih sgt bile dgr org tegur mcm tuh..
bukannyer aku nak gemuk mcm ni..

kadang2 aku sedapkan hati dgn ckp yg aku bukannyer gemuk sgt.. cume dulu time sekolah aku terlampau kurus..
mmg sgt beza sbb time sek dulu berat aku cume 43kg, before kawin berat aku dlm 46kg... tp skang berat aku dah 63kg...

lebih menyakitkan bile kawan2 lain yg ada anak pun still leh maintai jer.. nape aku yg overdose gemuknyer.. aduhai..

skang aku ingat nak diet.. extreme diet.. x nak mkn nasi langsung for a month.. tp pg ni aku dah bhn 2 roll roti...adeh... caner ni...

bile ckp dgn hanan, dia akan ckp "U bknnyer gemuk sgt pun, pedulikan je org"
masalah hati aku terguris sgt bile dgr org mcm mengejek kegemukan aku ni...

sedihnyer.....





zaman single




setelah 2 org anak... byk btul lemak berlebihan

nak update apa nih...

lama sgt dah blog aku tu berhabuk.. penuh dgn lipas dah agaknyer.. hehehe

actually xde menda pun yg nak diupdate sgt..

raya??? bored.. x berapa g jln2 sgt sbb Hanan kerja.. lepas sembahyang raya terus bergegas nak gi kerja... nak amik gmbr pun hati x senang.. hari Isnin, raya ke4 aku dah kerja.. mls nak cuti, hanan kerja gak.. bkn leh g beraya pun... lgpun amik kesempatan xde pegawai lain kerja.. syok jer duk saje kan.. hari rabu cuti semula sbb hanan dah hbs oncall.. so balik mersing ler...
hari khamis.. ain plak kena chicken pox... tp anak aku tu kuat sgt.. sket pun x demam...

kitorang balik kuantan semula hari ahad.. Isnin kerja.... hari rabu dulu bos ngamuk kat aku sbb cuti x inform dia.. mulanyer takut nak gi ker.. tp dah sampai opis dia ok jer... hampeh btul la.. wat x tenang aku bercuti jer org tua ni..

sepanjang mggu tu, aku tgglkan Ain kat mak.. sian sgt dia.. Mak ckp mlm2 dia akan menangis teresak2 "Nak Mommy"... mmg sedih.. hari jumaat balik jer dari kerja, terus kitorang amik dia.. seronok sgt dia... sabtu tu gi beraya sakan.. 4 bijik rumah.. sampai ke kerteh tu...

sempat gak singgah kat kenduri kawin member Polisas dulu... hari Ahadnyer, aku masak nasi ayam utk mkn sendiri.. x ajak org pun...

weekend baru ni???? Hanan kerja lagi... Aduhai!!! tension aku... nak ajak org dtg beraya pun x best.. Booooooooooooorrrrrrrrreeeeeeed!!!

this weekend nak balik mersing.. Adik Ipar aku nak bertunang... nnt ler upload gambar aku yg semakin menembam ni yer.. hehehe

























Tuesday, August 31, 2010

still MisSomething

alamak!!!


ingatkan semua persiapan raya dah pun siap.. rupanya ada lagi yang tertinggal.. hope this the last mission la.. huhuhuhuh..
nak transferkan this


to THIS

bile la nak g nyer nih.. :P

Monday, August 30, 2010

Budget Raya

alhamdulillah..
walaupun lg 10 hari baru raya.. semuanya da settle..
dan semuanya mengikut budget aku..
dari upah baju kurung n baju melayu, baju anak2, kasut Ain &(termasuk la mak dia) hehehe.. tp kasut Untuk Anas x beli sbb Kasut dia masih lagi elok.. semuanya dah settle..
bahkan kuih raya pun dah dpt.. owh.. x lupa, duit raya pun dah siap tukar.. hehehe..
excited benar kan...


upah baju melayu.. 2 helai baju utk hanan & 3 pasang baju melayu Anas rm108.. tp aku xtnye plak caner dia kira sepasang.. rase mcm murah kan..

utk baju aku n ain plak.. baju kurung moden tgn grip rm40 sepasang, baju kurung rm28 sepasang n baju ain rm11 sepsag.. kira murah la kan.. alhamdulillah.. dpt la melaram tahun ni..

owh.. thun ni kami warna BIRU.. warna atas pemilihan En A. Hanan.. cume jns kain jer aku pilih...
waktu pilih kain ni pun.. mcm percaya x percaya jer..
Sepasang 4 meter utk aku
sepasang 2 meter utk Ain
sepasang 1 meter setengah utk Anas
dan 2 meter utk Hanan
hanye rm80.. mcm x caya kan..


harapnya ramadhan tahun ni lebih bermakna dari thn2 sebelumnya..




utk rakan2 sekalin..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MOHON JUTAAN MAAF ANDAI ADA TERSILAP BAHASA, TERSALAH KATA KETIKA KOMEN OR ADA ENTRY YG MEMBUATKAN HATI KALIAN TERGURIS..
SAYA BTUL2 MINTA MAAF..


SEMOGA AIDILFITRI INI LEBIH MEMBERI MAKNA UTK KALIN SEMUA..
ikhlas: Anne/Salwa, Hanan, Ain Hana & Anas Haikal..

Sambal Udang Celup Air

lama tul update blog kan.. hehehe..bukannyer apa, sbnrnya laptop ni selalu sgt hang.. hilang mood nak update blog.. while nak post entry ni pun, dekat 2 kali kena restart laptop ni.. dah uzur benar agaknyer..

dah 20 hari kan kita puasa.. lagi 10 hari jer dah nak raya.. cepat btul masa berlalu.. sama la dgn aingin tuk memasak aku.. hehehe..
mls sungguh skang nak masak.. selera pun kurang tp beratbdn x kurang2 gak.. hehehehe

alhamdulillah, persiapan raya pun semuanya dah siap.. dari baju anak, baju aku, baju hanan semuanya dah lengkap.. duit raya pun dah tukar.. kuih pun semua dah amik.. konon2 pasang mission nak wat kuh raya sndri.. x tau la menjadi ke tak...

apa2 je aku merepek ni.. jauh skali dgn tajuk entry ni kan.. td tu mukadimah jer.. hehehe

berbalik pada tajuk.. Sambal Udang celup Air...
actually nak cerita pasal selera aku n Hanan yg completely jauh berbeza..

Hanan ni Pure Johor.. so dia sgt2 la suke masakan pedas.. Pedas yg Extra plak tu..
aku plak, x leh mkn pedas langsung.. KFC Hot n Spicy pun leh membuatkan aku cirit-birit.. sgt la x thn pedas..

alkisah bile puasa ni.. klu aku wat sambal udang ker, sotong ker.. msti la x berapa pedas.. klu x aku sndri x leh mkn.. tp senangnyer hanan ni.. a mkn apa jer.. walupun x pedas.. dia ok..

bile time cuti, aku confirm balik umah k aku.. so far dah mggu ke3 balik umah mak msti mak akan masak Masak Lemak cili Api.. itu sgt a favourite ai.. x kira la udang ker, sotong ker.. dan smlm mak msk Masak Lemak Cili Api Ikan Talapia... huhuhuhu.. Mmg sgt best..

this week juga.. kitorang balik umah mak mertua aku kat Johor nu... sedih la.. sbb masakan diorang completely totally jauh beza dgn selera aku.. of course la fav food hanan ada.. Asam Pedas.. dia syok ler.. menambah bkan main lg.. aku lak terkial2 je mkn.. nasib la ada ayam goreng.. ikan Asam Pedas tu mkn, tp kuah x amik.. kering je la nasi aku tuh.. Ada gak siput sedut masak lemak.. tp x lemak pun.. x tau la diorg letak santan ke x.. 2x berbuka kat sana.. tersiksa perut ai.. aku mmg cerewet makanan, tu pasal bile masakan tu x kena dgn selera aku.. pus terus selera.. Teruk ke??? :P

eh.. lupa plak.. melalut ntah ke mane ntah aku ni..
ok, berbalik pada perbezaan selera aku n hanan... kisah ni jadi 2-3 bulan yg lepas.. hari cuti..
so nak masak la lunch.. dgn excitednya, nak masak la sambal udang..
cili kisar dah ada.. aku biasa beli siap kat pasar... masak punya masak... lupa nak rase.. bile dah siap.. Hanan la tukang rasa... jwpan dia "sedap.. tp pedas sket"..
iuh.. pelik!!!! sbb dia x nah complen pedas... bile aku rase...
nak ko!! bukan pedas sket... Giler.. giler.. gillerrrrrrr punye pedas... dah buang cket cili tu pun masih pedas gler... aku mkn sampai berair mata.. last2 sbb x thn.. aku ltk air kosong dlm mangkuk.. celupkan udang tu dlm air supaya x pedas ngat la kononnyer.. baru la boleh mkn.. Si Hanan seronok la, sbb aku masak sambal pedas seperti yang sgt disukainyer..

kesannya??? mlm tu puas la aku berulang ke toilet... Sian ai!!!


selingan cket.. INI la Permata Hati saya

Monday, August 16, 2010

hai

bukanla kebosanan.. tp seriusly x de idea utk berkongsi sebarang cerita.. rasenya hidup ni xde menda nak dikongsi bersama rakan sekalin.. sorry sgt...
tp aku mmg bukak blog ni tiap2 hari tau.. hari2 aku baca entry baru korang.. ada gak yg aku komen kan.. cume skang aku btul2 xde idea nak mengupdate blog aku.. huhuhuhuu

Wednesday, August 4, 2010

Asthma Lagi


Semalam Anas kena Asthma lagi... rasenya sejak April, tiap2 bulan dia kena asthma.. risau btul la..

dia mmg da selsema sejak dari pg smlm.. bile amik dia dari taska.. dia seem ok jer, cume ada batuk2 sket.. bile ikat kan dia kat babysit dia.. x jauh keta bergerak.. dia muntah.. byk gler.. kesian sgt.. sampai rumah terus aku mandikan dia.. mlm tu, tgk cara ketawa dia pun dah berubah.. Hanan suggest supaya bwk di g klinik.. so dlm kul 7.45mlm, kitorang terus ke klinik.. tp dia mmg kanak2 yg lincah.. walaupun dia sakit.. dia berlari sane-sini.. letih nak mengejar. Bile doc. check, mmg ada kahak.. so terus nebulizer.. kitorang sampai rumah dlm kul 10 mlm.. kebetulan plak, aku mmg sakit kepala semalam.. so terus la tdo... dlm kul 11, aku terkejut dgr Anas menjerit.. mule2 sekejap jer.. tp lama2 dia merengek, membebel ntah mcm2.. aku da start risau dah.. pukul 12.24pg jam waktu tu.. Hanan suggest gi Emergency HTAA.. tp aku klu leh x nak g HTAA.. takut perkara mcm kat Hospital Mersing dulu jd lg.. so lepas kira2 duit, kitorang pun g KSH..

Kesian Ain, terpakse dikejutkan.. tp dia mmg lali giler mata.. so dia x berapa sedar la.. sampai je kat KSH.. masuk kat emergency tu.. aku kena reg dulu.. Anas berjalan sendri ikut aku.. Mcm x sakit pun ada dia ni.. xtif sgt..
sampaikan nurse tu igt yg sakitnya ain, sbb Ain berdukung dgn Hanan.. hehehe..

lepas reg, doc check paru2 Anas.. mmg kena Nebulizer skali lg.. Doc suggest admit ward.. tp aku refuse.. lagipun dia suh admit sbb nnt 4 @ 6 jam nnt kena Nebulizer skali lg.. So, aku ckp x yah la admit sbb rumah x ler jauh ngat pun takat nak dtg lagi 4 @ 6 jam tu..

lepas wat Nebulizer, dia mkn cergas.. sampai kerusi doktor pun diangkatnye.. ketawa doctor tu.. x padan dgn sakit.. sampai rumah dlm 2pg lebih, Anas pun terus tdo sampai pg..

kul 7.45 aku sampai opis.. punch card, then bawak dia di KSH balik wat Nebulizer skali lagi.. terus hantar taska..
pesan kat taska, anything happen, call immedietly.. alhamdulillah.. still ok.. harapnya dia ok la.. risau sgt rase..






ni waktu kena Nebulizer kat Klinik Alfarabi.. walaupun dah selalu.. masih lg menangis, melalak..



sila abaikan mummy yg chomel tu.. :P






lepas Nebulizer kat KSH.. suke2 dia main sofa kat lobi.. kul 2 pg, mane ada org sgt pun.. hehehe


Thursday, July 22, 2010

kongsi cerita

duk blokwalking n fb.. tertgk la comment yg dakcik Ain tulis kt fb ezzah.. perkataan kuantan tu yg wat aku tertarik utk bukak blog dia..
rupanye kesah bb dia.. BB DQ yg terkena ekzema..
rasenyer aku sendiri pernah copy n postkan satu entry pasal ekzema ni.. kat sini..

ekzema mmg dah x leh lardari hidup aku.. aku sendiri mengidap ekzema ni dari zaman sekolah lg.. tp that time x de la teruk sgt..
tp time aku pregnant..mmg serius teruk..
waktu pregnantkan ain..
jari manis tgn kanan aku.. sentiasa berbiji air.. slh makan jer..
msti gatal n luka..
bile pregnantkan anas.. lagi teruk..
kaki aku sampai bengkak dan x leh jln..
eventhough sampai sekarang ekzema aku masih teruk..
mgkin sbb aku x lelah n x resdung.. so aku dpt ekzema,,
tp klu aku jer, mmg x jd hal..
Tp Anas, anak aku yg kecik tu pun terkena..
sgt kesian..
pernah sampai kuku jari kaki dia tercabut..
kesian sgt.. tiap2 mlm kitorang ni.. aku n hanan akan sapukan ubat..
letak minyak gamat..
sedih bile tgk dia leh tido sbb kegatalan.. dia akan sentiase bergaru.. pastu mula la luka..
mcm2 jenis klinik n ubat dah kitorang cube..
tp tetap mcm tu..

doktor ckp sbb dia alergik.. dah lah dia kena ekzema.. dia pun lelah sama.. alahai,
risaunyer hati..
macam2 susu kitorang tukar.. Last sekali doctor suggest cari susu yang ada tulis H.A..
kitorang beli la yg NAN H.A tu.. then dia ok sket..
*Ain leh try la susu tu.. elok tuk budak elergik..
harga mungkin masih mampu kot.. setin yg 600gram harga dlm rm60-rm70..
Klu Anas dulu, setin tu mampu tahan seminggu.. boleh thn gak la parahnyer kan.. tp demi anak.. xper la kan...

enviroment rumah???
kami x pakai karpet.. Ain Hana x leh main doll yg ada bulu2.. seme sbb takut Anas akan lelah atau alergik..

sampai la satu hari, jiran depan rumah Anas.. dia suggestkan pergi klinik kat kuala terengganu.. kebetulan kilang hanan wat family day kat KT, kitorang pun gi la klinik tu..
lepas kena consult n dapat ubat.. semua yg di charge oleh klnik lebih kurang rm300.. fuh!!!
tp aku dah standby duit sbb jiran aku ckp harga dia mmg mhl mcm tu..

Pesan doktor tu.. selama 3 hari.. kami satu keluarga cuma boleh mandi sehari je skali sbb kena pakai losyen tu selama 12 jam.. bygkan!!! :D
lepas 3 hari, semua pakaian, selimut, alas bantal, cadar, tuala perlu dimasak dgn air panas.. huhuhu...

alhamdulillah, sejak anas pakai & mkn ubat tu.. ekzema dia kurang terus.. klu naik pn, bijik2 air jer.. lepas bijik2 air tu pecah.. hilang la gatal2 dia...

cume... bile dah hilang gatal.. asthma dia la plaknyer..
selang 2-3 bulan, msti kena sedut.. klu time lelah dia dtg teruk..
seharian berulang alik ke klinik.. klinik Yaw n Klinik Ang la tempatnyer..
doktor ckp, dia akan mcm ni sehingga sekolah...
hurm... itu cume anggaran doktor kan...
yg penting kita sentiasa la usaha...

Tuesday, July 20, 2010

Puding Gula Hangus...



Finally..
setelah beberapa hari aku menahan nafsu besar aku ni..
aku buat jugak Puding Gula Hangus ni.. tu pun setelah 3-4 kali menghafaz, mentelaah resepi dari Cik Puan Ezzah n Pn Zuelira..

.
.

.
.

akhirnya, ini lah hasilnyer..


rase????.. Hanan ckp sedap.. mean sedap la tu kan.. hehehe


bancuhan telur tu aku whisk pakai tgn jer sbb xde blender... blender hanye digunakan utk blend bawang, cili, halia etc.. hehehe

lenguh tangan tau memukul telur2 tuh..

Friday, July 9, 2010

masak memasak

hurm.... lately aku rajin sgt nak memasak berbagai-bagai resepi.. selalunyer rumah Kak Hana & rumah Cik Mat Gebu la yg menjadi rujukan aku.. Mcm2 resepi yang aku dah praktikkan mcm pizza Mat gebu, lasagne kak hana.. semua aku try test..
antara jadi x jd tuh lain kira la kan.. hahaha.. so far yg x menjadinyer ialah Roti Pizza aku.. bile lepas masak sedap ler, lembut lg.. tp bile dah sejuk.. nauzubillah.. keras ketung org sini khabo.. hahaha..

bile masak ni kadang2 x semuanyer menjadi kan...
alhamdulillah aku ada la jugak pengetahuan dlm masak memasak ni.. maklumla, time sekolah duk umh kan.. so aku ler yg selalu mak suruh masak.. kira boleh la nak bg laki aku mkn.. hehehe

tmbh2 plak aku kan kawin awal.. mula2 risau gak sbb selera aku n hanan completely jauh berbeza.. dia kuat gler mkn pedas.. aku plak lngsg x leh mkn pedas.. lepas kawin, kitorang duk umah mak aku dulu.. bile dah duk umah sendiri, aku dah pun mengandung.. so mmg jarang gler la berasap dapur kat umah aku tuh.. klu masak pun sardin jer.. kihkih..

tp bile dah lama2.. bosan gak kan mkn kat luar ni.. baru la aku start masak.. aku pernah masak ayam butter kononnyer.. tp hampeh x jd.. ada hati bg jiran sebelah.. pakat kena kutuk jer.. kahkah.. x kesah pun... aku pernah buang semua bihun yang aku goreng sbb masak x jd..
mcm2 ler.. tp seriusly aku mmg expert masak lemak cili api n sambal tumis pati santan.. especially sambal tumis pati santan udang + petai.. Pergh.......... mmg menjilat pinggan ler kami laki bini... hahaha

tp masakan kegemaran Hubby aku sendiri aku reti lg nak masak.. iaitu Masak Asam Pedas Tumis Ikan Pari.. aduhai, pernah sekali jer aku try.. tu pun masam gler.. kahkah..

lagi satu kari.. aduhai!!!!! apesal la susah sgt.. bile mak suh buat jd plak.. bile wat kat umah sendiri.. subhanallah... teruk giller rasenyer..

lg satu hanan ni x complex orang nyer.. dia lebih suke klu aku masak satu lauk jer.. By the way.. klu aku masak.. susah sekali nak ada sayur sbb ai x mkn sayur ler.. sayur yg ada pun hanye la CARROT.. so each time aku masak.. aku akan masukkan carrot.. x kira ler sup ayam, daging ker.. masak2 tumis oyster ker.. semua aku taruk carrot.. hehehe..

klu jupe plak belimbing besi tuh.. for sure aku akan cari udang utk wat masak lemak cili api.. sedap!!!.. hehehe

macam tu gak wat kek.. ada yg jd n ada yg x jd... aku pernah wat cake bantat.. or lembik terus.. lastly masuk tong sampah.. cume yg pastinyer seronok kan...

Macam hari ni, memula rase nak suh Hanan belikan Nasi Goreng pataya jer.. yg aku x reti2 nak wat.. tp pk2, klu aku beli... biler plak ayam dlm peti tu nak hbs.. last2 aku wat lauk bodo jer.. ayam masak oyster cmpur carrot n potato.. letak kicap cket.. licin semacam gak.. masak simple sbb beria nak wat pai pisang.. gatal btul...

yg pasti pai pisang tu sedap gak ler.. kihkih...

Wednesday, July 7, 2010

Saya Sombong.. Owh NOOOOO!!

Hanan ckp saya sombong.. sbb time dia nak mengorat aku dulu.. aku x lyn dia.. Bukannyer aku x layan dia, tp aku segan ler... aku tgh sibuk cari Gula kat Pantry, dia masuk pantry dgn kawan2 dia, pastu tegur aku wat per kat situ.. mana la aku nak berpaling kat dia.. lagipun aku mane tau dia tegur aku.. hehehe

Mesti korang ckp menda la aku mengarut tibe2 ni kan... Hikhikhik

ntah ler, tibe2 aku teringat.. sombong ke aku ni.. aku x sombong ler.. Aku ni peramah gler orang nyer.. klu org yg dah kenal aku msti tergelak bile dgr aku ni SOMBONG.. kan ezzah kan.. hehehehe

macam aku umur 18 dulu.. that time aku still belajar Form 6.. ni b4 masuk poli la nih.. aku ni sbnrnya bukanlah sombong tp aku susah nak memulakan perbualan.. tp klu dah termasuk dlm sesuatu conversation tu.. u will know how friendly i am... hehehe

so alkesahnya, tibe2 1 hari boyfriend(now da x bf da la eh.. mane dia gi pun aku x tau dah) aku bgtau.. dia nak mintak tolong 1 perkara.. debar je bunyi nyer.. rupa-rupanya dia nak mintak tolong tumpangkan kwn dia ni.. perempuan ler... kwn dia ni lari pada rumah.. tp dia xde tempat nak menginap.. so BF aku ni, mintak la tolong aku tumpangkan kwn dia ni satu mlm.. dah discuss dgn kakak aku.. aku pun ok jer la... so she as my guest.. aku treat la dia elok.. sembang2 benda yg mcm2... tp dia tido 1 mlm jer.. then lepas tu bile aku jupe BF aku tu.. Bf aku cerita yg la... Kwn dia bgtau, katanya "aku selama ni ingat Salwa tu sombong gler.. x sangka dia tu peramah eh"
wah!!!! kembang semangkuk aku... kahkahkah...

samething la happen to Hanan.. haaaaaaaaaa, bile dia dah kenal aku.. kan aku dah x reti berhenti berckp.. hehehe

so kesimpulannyer.. aku ni bukanlah sombong, cume aku ni sekadar x reti nak memulakan perbualan.. bile dah start sembang.. alamatnyer sampai x cukup masa la plak nak bersembang.. hehehe..

Tuesday, July 6, 2010

3.22 ptg..


rasenya blog ni asyik berhabuk jer.. x tau la kenapa mls sgt nak update kan blog ni..
bile dah lama sgt x update.. mula la terlalu byk benda nak diceritakan sampai x tau kat mana nak mulakan.. hehehe

dah 2 minggu aku pun rase mls2 je nak gi kerja.. hari ni puasa.. tp x tau nak masak apa utk berbuka..
ckp pasal masak.. hehehe(aku ketawa dulu eh).. waktu 2 hari ke2 aku puasa.. rase teringin nak mkn kari.. tp aku mmg aku pandangan negatif sket pasal kari ni.. usually aku cume mkn kari yg mak or family aku masak jer.. klu kat luar tu, susah la aku ni nak mkn.. so sbb hari kerja, xkan aku nak balik rumah mak plak kan... then try la masak kari.. Resultnya????? rase mcm hampeh.. tp sbb aku dapat hubby yg baik.. dia ckp boleh la nak dimakan wlupun x brape rase kari.. eeeeeeeeeeeeeeeeii.. teruk tul la aku nih.

last 2 week plak.. Birthday week.. it birthday for my Mom n My dad.. so kitrang plan tuk wat barbeku.. barbeku ayam udang, ikan, sotong.. siap cucuk2 sate lg.. resepi??? itu kak ngah i punyer kerja.. ok la.. owh B4 that.. hari jumaat mlm tu, aku dengan penuh semangatnyer buat kek utk diorang.. huhuhu.. Strawberry cheese cake.. amik resepi dari kak juwita.. sedap gler seh.. hehehe.. (tarik keta kabel sendiri)


gmbr x grand.. alas surat khabar jer.. hikhik

kek tu dibuat pd jumaat mlm.. so ada sehari la aku letakkan dlm peti.. hari sabtu mlm, kul 8 mlm baru la kitorang balik umah mak kat Panching... sampai2 kat umah, tgk mak n abah x de.. rupanya ada kenduri kat umah mak sedara aku.. bile je nmpk kereta abah turun.. kitorang suh cucu2 ni tunggu depan pintu sambil Hani, merangkap cucu pertama mak abah pegang kek.. konon2 bile mak n abah masuk umah.. terus la nak menjerit Happy Birthday.. sekalinya abah wat main2 pintu, kononnyer hantu la plak.. budak2 tu takut ler.. x jd ler suprisekan atuk nenek.. hahaha

Mak pun potong la kek.. hishhh.. debar ni sbnrnya.. takut rupa je cantik... mula2 liat.. lepas tu ok.. sedap.. tp manis sgt la plaknyer.. takpe la.. janji rasenyer sedap.. huhuhu...

aduh... pedih la plak perut tgk kek tuh.. menguji keimanan btul ler.. nnt la update lain plak.. :D

Wednesday, June 30, 2010

NEWs....



semalam balik dari opis.. terus tido... penat sgt.. terus tertido.. mujur la anak2 x meragam.. diorg tgk tv jer..
bile hanan balik dia kejut.. katanya ada org msg.. rupanya one of my BFF msg bgtau yg dia pregnant.. happy sungguh dgr.. lebih setahun gak dia menunggu...

then, waktu mandi.. dgr Hp hanan berbunyi.. lepas dia hang up, dia terus ketuk pintu bilik air.. suh keluar...
katanya "Ayang, Husni da meninggal"
aku mcm x leh percaya.. terus menangis dlm pelukan dia...


husni ni kwn hanan.. actually arwah ni kwn pada kawan hanan.. tp sbb diorg ni mmg dah rapat.. so sampai ke aku pun rapat jugak la dgn dia.. jd sgt terasa kehilangan dia..
lg menyedihkan sbb arwah baru je kawin awal bulan hari tu.. rupanya dgn kawan INA..
kami kawan2 selalu usik arwah sbb dikalangan kitorang dia je yg belum kawin..
harap arwah akan ditempatkan dikalangan org yang beriman.. Al-fatihah..

gmbr kawin arwah Husni n wife dia..

sempat bergmbr dgn arwah jer.. pengantin perempuan x sempat nak catch..

Wednesday, June 23, 2010






hurm........
lamanya rase aku x update blog ni..
dah berhabuk.. dah berkulat dah kan..
hehehe


actually bz sket pasal ISO oleh SIRIM..
then laptop plak x berapa nak sehat...
x tau la nak update apa...
cume skang ni Anas tgh demam.. risaunyer la..
dia jarang demam.. tp bile dia demam sgt la teruk..
maklum la kan.. mommy's boy tu ada asthma..
so kena take care dia btul..
skang dia x brape sihat.. asyik merengek jer..
semua benda serba x kena..
tido pun x lena...
yg paling kesian.. adalah kakak dia
apa yg adik dia nak, semua dia kena bg..
klu dia tgh main dgn sesuatu.. adik dia nak jer..
dia akan diarahkan oleh mommy or daddy utk bg.. kena mengalah kat adik
alasan sbb adik sakit..
kesian jugak kat anak aku sorang tu..
mujur la dia ok.. even dia nangis pd mulanya..
tp aku bersyukur la sbb marah dia x lama..
dan dia boleh dipujuk dgn benda lain...

aku ni pun nak kata sehat x berapa sgt ler..
awal bulan dulu aku dpt MC 4 hari..
wah!!!
mcm sakit teruk je kan.. hehehe
actually x tau la silap mkn ke apa..
mlm tu kaki aku gatal.. aku ni smbil tido syok la bergaru..
lastly, 2 or 3 hari pastu.. kaki aku membengkak..
mcm kudis api.. dgn nanahnya..
punya la sakit.. gi klinik..
doc bagi MC 4 hari.. doktor kata..
"saya tau wlupun nmpk sikit je, tp bise dia sampai ke peha.. caner nak kerja gitu"...
heheheh.. that why la aku dpt cuti lama..

biase la kan, bile dah cuti lama.. mula la kemalasan yg teramat nak g kerja.. nak2 plak Bz sket next weeknya sbb akan ada audit oleh SIRIM..
then.. this week aku sgt ler free nya..
tp lappy kesayangan lak wat hal.. huhuhu...
dan hari ini ler aku dah bleh berblogging semula.. hehe

owh.. b4 lupa... aku dah pakai tudung.. hehehe..
ye la, setelah agak lama gak ler aku niat nak pakai tudung.. akhirnya tercapai gak..
segala alasan yg pernah diberikan telah dibuang jauh.. hehehe

x kesah la org nak ckp aku chubby pun.. aku rase aku dah btul2 bersedia nak pakai tudung this time.....




comel je kan saya bile pakai tudung

Sunday, May 30, 2010

sje.. xde menda nak update






























Sunday, May 23, 2010

great weekend

last week start dari hari khamis aku ni terasa nak mkn kek.. sebab opis pun nak wat meeting jumaat tu.. so plan nak bwk gi pejabat ler... tp apakan daya, aku xde oven.. kakak aku pinjam...
so kukus je la...
nak jd cerita, plaknyer aku beli ready made bancuhan...
rase mcm kek tu x berapa sedap jer.. hehehe
then pg sabtu plak... pk2 mcm org kat umah ni da x brape nak mkn kek choc.. so aku try la carrot cake... ok gak la.. itu pun amik resepi dari chef mat gebu... sedap kek aku.. licin, hbs semua dimakan oleh anak buah aku.. tq chef..


ni rupa kek tgh dlm oven

ni kek yg telah tinggal separuh


aku ni wat kerja nak cpt.. kul 1 baru start nak baking kek.. kul 3.30 dah nak gi tgk wayang...
bwk ain tgk Shrek 3D.. ermmmm
x best ler, baik tgk wayang biase jer.. lgpun 3D 2x ganda mhlnyer...
balik2 dari wayang... aku masak lasagne plak.... amik resepi dari kak hana yg duk jauh di jepun tu.. cume ubah cket tukarkan daging tu kepada ayam kisar ramli... biase la 1st time buat kan...
lawak pun ada.. lapisan atas sekali, aku tk gak kulit lasagne tu.. keras ler kulit tu.. patutnyer letak cheese jer.. tp tetap licin ler... especially bile nephew aku ada.. dia la yg paling berselera...

rupa lasagne yg tinggal sket.. (sorry, gmbr mmg worst)


mlm tu, anak2 kak ngah aku tidor umah aku.. kak chik n anak2 nyer pun tido umah aku.. riuh umah.. kak chik aku tu.. walaupun umah kami selang sebuah jer.. tp sbb hubby dia xde, dia rajin ler melepak umah aku...
pg esoknyer, aku bgn pun dah lmbt.. kak chik aku mintak watkan nasi ayam...
so dgn hanan gi tns manja beli bhn2... kul 2 siap ready utk makan.... kak ngah aku plak dtg ngam2 org tgh mkn.. suke dia.. nasib la aku msk pun byk.. sbb dah budget diorg akan makan kat umah aku..
rehat kejap.. mandi... anak2 buah n Ain hana gi taekwando... anas plak tido.. lama gler dia tido.. dkt 3 jam.. dari kul3 sampai kul 6 ptg.. senang cket aku wat kerja...
dlm kul 4, aku start uli doh.. wat pizza.. resepi dari Chef mat gebu gak.. cume isi dlm dia aku ltk ayam kisar, sosej n mushroom button jer...

ni rupa pizza yg belum dimasak

ni la pizza yg menjadi rebutan cucu2 pak din .. hehehe



kul 6, budak2 balik.. ngam2 pizza siap... licin sekali harung... siap ada yg menangis x cukup lg...
seronok btul tgk diorang mkn.. best gler rase mggu ni.. hehehe..

Tuesday, May 18, 2010

Kenapa MSti Busuk Hati

saya sedih sgt..
kenapa la org selalu sgt berdengki dgn saya ni..
mane2 saya kerja, msti ada org yg suke nak mengata2..
nak berdengki2..
dah 4 tahun dah saya kerja kat tempat sekarang.. b4 this pernah kerja kat tempat lain..
sebagai PA, saya rase dah cube lakukan yg terbaik.. tp time saya baru masuk kerja..
saya plak pregnant.. mmg la bos kurang memahami.. tp teman sejawat pun..
pun mcm x memahami...
bos saya baik.. tp saya rase mcm tersisih je kerja kat situ.. maklum la satu2 nya PA.. diorg yg lain ada bhgn2 tersendiri.. so mcm dah ber geng..
walaupun bos saya sygkan saya.. tp dia plak jns yg gatal.. saya x thn dgn keadaan tu... saya mintak tukar dan berjaya...
saya pindah kat jabatan skang..
1st PA they ever had... mula2 ok..
tp jd semakin bosan.. dengan bos yg x brape reti gunakan PA.
dengan PCnyer x de.. life feel so stuck..
saya start la mengular... asyik cuti n MC.. sbb bosan gler..
so skang rasenya dah try byk improve..
tp kat opis ni perang dingin dgn beberapa staff..
x tau la kenapa..
rase saya dah cube sehabis baik utk BAIK..
tp bile kita berckp, nak x nak je jwb..
sakit tul hati...
yg sgt saya sedih hari ni..
awal2 pg, sorang staff yg ngam dgn saya kena panggil dgn timbalan..
tanye btul ker saya gi servis keta..
ya allah... saya btul2 hntr kereta saya.. saya dtg kerja kul 7.30 sbb saya nak hntr kereta..
boleh dia tnye gitu..
dia siap tanye kat kwn saya ni..
kenapa saya pindah dari jabatan lama..
dia assume sbb saya x leh tahan kerja dgn Chinnese sbb chinnese ni straight...
Subhanallah..as i know.. my bos really love me...
kenapa la perlu nak berdengki.. wat spekulasi mcm ni..
saya x de hati rase nak kerja..
klu ini lah enviromentnyer...
sedih sgt...

Sunday, May 16, 2010

Siapa x nak kan...

siapa x nak kan....
duk rumah jer jaga anak..
bile nak mengandung anak ke2, hubby nak amikkan maid sbb takut x terjaga..

siapa x nak kan...
cume pk nak hias rumah baru.. budgetnya semua hubby yg sediakan..
rumah pun hubby yg pening2 kepala beli umah n uruskan loan..

siapa x nak kan..
tibe2 hubby bwk balik keta baru.. keta mewah lg.. bile hubby outstation, kita yg bwk keta tu ke hulur ke hilir..

sapa yg x nak kan...
rase nak bercuti, terus je booking tiket.. leh g sabah ke sarawak ke..
x perlu nak take time sbb nak kena kumpul duit..

sapa x nak kan..
bile rase nak beli ape2.. even yg harga up to 500 pun.. leh beli time tu gak...

sapa x nak kan...
even rase benda tu x keperluan, tp sbb nak ikut trend.. just leh beli jer...

tp msti x nak kan...
bile semua itu dibayar dgn hubby yg kerja sampai 1-2 pg tiap2 hari
cuti pun kena outstation luar

tp msti lagi x nak kan..
bile suami tu menagih cinta org lain..

sedih sgt.....
klu itu la harga utk segala kemewahan yg diterima...
saya sanggup tolak...
sbb saya x sanggup kasih saya dikhianati..

biarpun saya penat bekerja.. bergaduh sana sini sbb masalah kewangan..
biarpun saya sering makan hati sbb saya yg sibuk tolong dia selesaikan bil dan utility
biarpun saya sedih bile rakan2 mampu pakai kereta mewah n pakai brg mewah n canggih
biarpun saya yg susah payah wat loan nak beli n renovate rumah

tp saya tau....
hubby saya sgt sayangkan saya..
dan harapnya hanya saya dlm hati dia..
dan saya tau, hubby saya lah sahabat yg sentiasa berada di sisi saya ketika susah n senang
bersama dia, saya ceritakan, saya kongsikan segalanya..
bahu dia sentiasa ada utk saya sandarkan ketika menangis..
hari cuti kami bersama bermain n melayan anak2...

bairlah kami hidup sederhana daripada bayaran kemewahan ialah kekurangan kasih syg dan kepincangan kebahagiaan rumah tangga kami...

kena pilih lg... x suker!!!! :D

aduhai....


asyik kena wat pilihan jer.. Maklum la duit bukan sentiasa ada kan... sesekali leh dpt gini ler jdnyer
kesah utk kali ni plak...
laptop ai dah sakit.. cepat sgt panasnyer.. pastu even pakai Kapersky Internet security... still lg penuh dgn virus.. dah 3x dah format semula... org ckp sbb dah 3 tahun pun lappy ai ni... so Hanan bg i choice... either 1... tp xtau la yg mana.. sbb 2-2 ai suker... huhuhu :((((

laptop Vaio... minat gler laptop ni..


atau

Iphone... siap dia offer nak dapatkan full package lg...


aduhai.. Runsingnya saya..


what ever, i still hv 3 month to choose.. hikhikhik

our lunch

Semalam konon2 teringin nak mkn western.. nak la masak sendiri.. beria gi Giant Megamall beli brg.. cadangnyer nak wat spageti carbonara eith chicken breast la... :D
puas gak la surf internet nak dapatkan resepi.. cerdik + sengal, antara fry pan n grill pan pun aku x tau rupanya..
sekali surf, rupanya grill pan tu lain jnsnyer.. hahahaha
xkan nak gi beli grill pan tgh2 bulan ni.. byk duit ko...
so aku pun wat la cara tradisional.. hakhak.. guna fry pan + besi membakar tu.. jd gak rupanya eh..
so inilah lunch kitorang smlm..
mujur ayam jd.. sedap plak tu.. hikhik....
tp mkn dgn sos karbonara ni x brape laju ngat.. then ptg tu cepat jer aku drive gi Tns Manja.. beli sos Bolognese plak... pergh.. laju je hbs..
Anak sedara aku yg mmg hantu spageti ckp
"Mak teh wat x cukup rase"
ingatkan bile x cukup rase, x byk ler mkn.. rupanyaa....
Nak kau... 2x tmbh.. nak tmbh ke3, spageti dah hbs... lawak je la hadi ni....
gmbr sos bolognese x amik.. mls dah...



ni rupa bile dah siap.. kami bkn penggemar sayur.. so ini je la..

chicken Breast B4 kena cincang..



Chicken Breast Lepas kena cincang






spageti Carbonara
rahsia eh: sbnrnya masak western sbb beras hbs.. hehehe