Sunday, November 2, 2008

weekend.ssssssssssss

anas dah tido.. ain ikut daddy gi amik baju.. baju yang aku temapah sebulan setengah sebelum hari raya puasa.. uniform ain.. rase mcm seronok jer bile tgk anak org lain pakai uniform sekolah waktu pagi2 aku hantar anak2 ke taska.. sampai sekarang ain masih lagi susah nak ke taska..
jumaat malam hanan balik dari singapore.. rindu ker? mestilah.. gila la aku klu tak rindukan dia.. sabtu pagi aku terbangun lewat.. cadangnyer nak gi joging, tp aku dah set kan time.. klu nak gi joging kena kuar dari umah b4 kul 7.15pg.. namun aku terlewat lebih kurang sejam..

Hari sabtu lalu..
aku byk sgt plan...
1. ofismate hanan n wife ( yg dah jd member kamcing aku) ajak gi jengka sbb dia wat kenduri aqiqah anak dia..
2. my bestfriend ajak aku shopping.. kira 2 family la..saje2 bwk anak gi jln..
3. bestfriend hanan n wife ( jugak dah jg member kamcing aku) ajak gi rumah dia kat kerteh nu..
4. kwn2 baru yg aku kenal ajak aku gi piknik
5. ajak ajak suami kesayangan aku keluar, kononnyer nak gi workshop tgkkan keta aku, gi kedai aksesori keta, nak gi shoping kat megamall, nak mkn kek kat secret resepi..
hurmmmm..... aku tak tau nak pilih yg mane.. pk nyer pk.. aku choose no 2.. lgpun dah lama gak tak jumpa dia..
then, last minit dia bgtau yg hubby dia kerja.. erm.. aku memula ingat nak gi umah member yg wat kenduri tu.. tp jauh la plak.. klu bukan sbb anas, aku gi jer.. tp my son ni kurang thn pada aircond.. so x jadi la..

the aku made up my mind.. aku just nak habiskan masa dengan hubby aku je la...
kitorang habiskan mase dkt kedai2 keta.. then gi makan n shopping kat megamall..
anak2 aku???? hehehe..
pg aku hntr kat taska, then petang kul 2 patutnyer aku da amik.. sbban keta aku tak siap lg.. aku mintak la tolong kakak aku amik kan anak2 aku..
petang aku amik balik...
dan pada mlmnyer... kami menghabiskan masa bersama.....

AHAD....
aku bgn awal.. aku nak memasak.. so while, my hubby and my child still sleeping, aku gi la pasar...
mula2 ingat nak gi pasar dekat sini jer.. tp tak bukak lagi.. terpakse la gi pasar besar bandar..
oh!!! hari ni ahad rupanyer.. ada pasar tani.. tp memandangkan hari hujan, tak dapat la aku gi pasar tani.. tmbhan lak, ramainyer la orng.. aku mcm fobia je bwk keta kat tempat crowded ni.. hehehe.. takut kekasihku dicium lagi..

balik je umah, rupanyer si kakak dah bgn, bile jer aku masuk dlm umah.. terus dia tanye
" mummy gi mane"
" mummy gi pasar. sayang"
" laaaaa, kenapa mummy gi pasar tak bwk ain, ain nak ikut"
aduhai, pandainyer la puteri aku ni berckp.. erm..

pandai memang la pandai.. hari ni jer berapa kali dia kena marah...
1. waktu mandi, aku skang cube bagi kepercayaan dia mandi sendiri.. rupanyer waktu dlm bathroom tu dia leh panjat kerusi n gosok gigi.. nasib baik la tak de ape.. aku terlalu geram.. aku tmpr punggung dia.. huhuhu..
2. tgh aku lali2 nak tdo, tetiba aku bernda tercampak kena dahi aku.. rupanyer dia campak mp3 aku yag aku simpan dlm handbag.. kat tgn dia ade brush muka aku.. aku tgk dlm bilik.. dia dah punggah handbag aku... aduhai Ainnnn
3. aku tgh tdo, aku terdengar org ketuk pintu sambil panggil mummy n daddy.. rupa2 nyer ain terkunci dlm bilik.. Ya allah la budak ni... aku dah pening kepala dah..
4. anas meragam tanpa sebab, so aku assume dia lapar.. buatkan la nestum.. si kakak ni memerhati.. lepas bagi diorang mkn, anas pun tdo.. so aku amik kesempatan nak lelapkan mata ni kejap.. lepas tu aku perasan.. ruapnyer habis makanan anas dia tuang dlm mangkuk.. si kakak ni nak bancuh makanan adik gak..
ADUH!!!!
tolong la... pening kepala memikirkan ke dia ni...
HERMMMMMMMMMMMMMMMM..

1 membebel:

Norizah Ibrahim said...

waahh..makin bnyk ragam dah ain ni.... :Pcamne la ek aku lak nnt dah anak 2.. :D